Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Компанія розробляє біопаливо для літаків із людських відходів

Важливо

Британська компанія Firefly Green Fuels  із графства Глостершир розробляє паливо для літаків із твердих відходів людської життєдіяльності. Кажуть, хочуть знайти дійсно дешеву сировину.

Про це повідомляє ВВС.

“Ми хотіли знайти дешеву сировину, яка існувала б у великій кількості. І, звісно, фекалій надзвичайно багато”, – каже  CEO Firefly Green Fuels Джеймс Хайґейт.

Незалежні тести міжнародних авіаційних регуляторів показали, що паливо, яке отримала команда, є майже ідентичним стандартному реактивному паливу, авіагасу А1, виготовленому із нафти.

Крім того, таке паливо лишає на 90% менший карбоновий слід, ніж звичайне, показало дослідження у Кренфілдському університеті.

Хайґейт переконаний, що енергія, витрачена на виробництво його палива, більш ніж окупається з точки зору екології.

До того, як зупинитися на людських фекаліях, компанія тестувала відпрацьовані олії, харчові відходи, навіть сільськогосподарські відходи. Але разом із хіміком з Імперського коледжу в Лондоні доктором Серхіо Лімою дійшли висновку, що саме тверді людські відходи є найбільш підходящою альтернативою.

Відходи вони спочатку перетворюють на субстанцію типу нафти – не лише за хімічним складом, але і за фізичними властивостями. Виробництво палива – таке ж, як на НПЗ.

Біогас зараз проходить незалежні випробування в Інституті технології горіння DLR Німецького аерокосмічного центру, який співпрацює з Університетом штату Вашингтон.

Як розповідало BitukMedia, американські авіакомпанії перейдуть на біопаливо до 2030 року. Компанії мають намір отримувати і використовувати 13,65 мільярда літрів біопалива з рослинної олії та тваринних жирів.

Тим часом фермери із американського штату Мічиган підписали контракт із канадським виробником алкогольних напоїв із молока Dairy Distillery. Разом планують виробляти 8,3 млн літрів етанолу для заправки легкових та вантажних авто до 2025 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі