Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

До 2030 року авіакомпанії США перейдуть на біопаливо

Важливо

Американські авіакомпанії перейдуть на біопаливо до 2030 року. Компанії мають намір отримувати і використовувати 13,65 мільярда літрів біопалива з рослинної олії та тваринних жирів.

Про це повідомило Reuters.

“Незабаром отримає 9,1 мільярда літра нешкідливого для навколишнього середовища пального. Аirlines for America об’єднує такі компанії, як United Airlines, Delta Air Lines, American Airlines та інші”, – заявило об’єднання авіаперевізників США.

Вони домовилися «розділити зобов’язання зі скорочення викидів в авіаційному секторі завдяки вдосконаленню технологій, палива та експлуатаційних поліпшень». Влада країни пообіцяла авіаперевізникам податкові пільги за використання біопалива.

Чисте пальне, що не дає шкідливих викидів, обходиться набагато дорожче звичайного авіаційного. Деякі країни Європи позбуваються вуглецевого сліду. Наприклад, шведський аеропорт «Шеллефтео» першим у світі позбувся викидів СО2. Для опалення будинків в аеропорту використовується біопаливо, а весь наземний транспорт обладнаний електродвигунами.

У червні в найбільшому аеропорті Великої Британії «Хітроу» вперше використали екологічне авіаційне пальне для літака. Пальне вироблено фінською компанією Neste з екологічно чистих відходів – використаного рослинної олії і тваринного жиру.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі