Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Робот на заводі електрокарів Tesla напав на програміста

Важливо

Робот-клешня для переміщення алюмінієвих деталей до авто на заводі Tesla напав на інженера-програміста в американському місті Остін, Техас. Машина затисла спину та руку чоловіка, що призвело до кровотечі у чоловіка.

Про це повідомляє  Тhe Information із посиланням на свідків події.

Інцедент стався два роки тому, але відомо про нього стало лише зараз.

Спеціалісти в той час оновлювали програмне забезпечення для роботів, задача яких – вирізати деталі зі щойно відлитих шматків алюмінію.

Програміст та його команда вимкнули двох роботів на конвеєрній лінії, а третій випадково залишився увімкненим.

Це призвело до того, що робот атакував працівника. Присутні потім повідомляли про сліди крові на підлозі. Інженер отримав рвану, різану або відкриту рану лівої руки, повідомляють джерела видання.

Загалом же працівники Tesla скаржаться на те, що керівництво вимагало будувати машини якомога скоріше, що призводило до порушень у техніці безпеки. Бували випадкі падіння крана, сталевої балки та повітропроводу кондиціонера.

Як розповідало BitukMedia, Ілон Маск, генеральний директор та засновник компанії Tesla, показав відео з оновленою версією робота Optimus. За рік, що минув з презентації першої версії, рухи робота-гуманоїда стали більш плавними та подібними на людські. А ще він став легшим і може присідати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі