Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пересадка нервової тканини допомогла чоловіку відновити паралізовану руку

Важливо

В Італії хірурги відновили рухливість паралізованої руки. Вони провели операцію з пересадки нервової тканини з ноги чоловіка. Пересадка нервів відбулася вперше у світі.

Про це розповідає Huffington Post.Italy

Пацієнтом став 55-річний медпрацівник, який потрапив у ДТП близько півроку тому. Внаслідок інциденту чоловікові ампутували половину лівої ноги. У нього також цілковите ураження плечового сплетення лівої руки.

Операція з відновлення рухливості паралізованої руки пацієнта тривала близько 12 години. В її ході лікарям з Турину вдалося з’єднати розірвані нерви руки гілкою малогомілкового нерва “з метою реіннервації (відновлення функції) м’язів верхньої кінцівки”.

Проведення подібної операції стало можливим завдяки чотирирічній дослідницькій роботі. Зазначається, що пересадка нервів відбулася вперше у світі.

Як розповідало раніше BitukMedia, дослідники Каліфорнійського університету в Сан-Франциско змогли “прочитати думки” важко паралізованої жінки за сигналами мозку та перекласти їх на мову зі швидкістю понад 78 слів за хвилину. Це вчетверо швидше, ніж інші синтезатори мовлення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі