Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Гумор рятує життя – жінка вийшла з 5-річної коми після почутого маминого жарту

Важливо

41-річна Дженніфер Флевеллен із американського штату Мічиган впала у кому, яка тривала майже 5 років, після автокатастрофи. Її мама Пеґґі Мінс доглядала за нею і одного разу розповіла жарт. Жінка отямилася і розреготалася. Але коли побачила, як виросли її діти, це розбило її серце.

Про це розповідає People.

Дивовижне пробудження Дженніфер сталося у серпні 2022 року. Однак ще тривалий час пішов на те, аби відновилися усі функції її мозку, такі як мова та здатність контролювати рухи.

“Вона прокинулася, але не повністю. Не могла говорити, хоч і кивала. Спочатку багато спала”, – розповідає 60-річна Мінс.

У жовтні 2022-го Дженніфер уже змогла відвідати футбольний матч за участі свого наймолодшого із її трьох синів, Джуліана. Йому було 11, коли мама впала в кому, а на час матчу це був уже 17-річний юнак.

Джуліан каже, що під час гри відчував найбільше підтримки від мами.

“Мій найбільший вболівальник повернувся на поле і підтримував мене. Це було сюрреалістичне відчуття”, – розповідає хлопець.

Катастрофа, у якій постраждала Дженніфер, сталася 25 вересня 2017-го. Жінка відвезла дітей до школи та їхала на роботу у притулок для тварин. І раптово врізалася в стовп – алкоголю чи наркотиків у її крові не знайшли. На той час їй було 35.

Коли Дженніфер отямилася, Пеґґі зняла відео і розіслала його усім рідним. Вони приїхали в лікарню. Джуліан каже:

“Я сказав їй – це Джуджу. І її очі наче як аж засяяли”, – пригадує хлопець.

Однак, коли жінка усвідомила, скільки років її дітям, то дуже засмутилася. На той час старшому Скайлару був уже 21, а середньому Дейтону – 19. І вони випустилися зі старшої школи.

Хлопці намагалися не говорити про ті роки, які їх мама пропустила. Поки бабуся Пеґґі не насваралися на неї: “Ти не можеш просто сидіти тут і сумувати, бо так ти з місця не зрушиш”, – сказала вона.

Лікарі не хотіли допомагати Дженніфер після виходу із коми, але Пеґґі домоглася, аби її донці надали реабілітацію. Зараз Дженніфер вчиться знову розмовляти. Поки може видавати голосні звуки. Аби донька швидше вчилася говорити, Пеґґі подарувала їй на минуле Різдво котеня. Його звати Х’юі – обрали таку кличку, аби було більше голосних, Дженніфер кликала котика і вчилася говорити.

Поки що Дженніфер живе у лікарні.

“Якщо вона зможе зробити хоча б кілька кроків, поїсти самостійно і більше спілкуватися, це буде величезна перемога”, – каже лікар Вонґ, який займається Дженніфер,

Як повідомляло BitukMedia, хірурги львівської лікарні св. Пантелеймона успішно прооперували 31-річну мешканку Черкас Любов Прокопенко. Жінка шість років не могла їсти через ахалазію стравоходу. Весь цей час лікарі відправляли Любов до психіатра.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі