П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Столик на чотирьох: зоопарк знов запідозрили у показі переодягнених людей замість тварин

Важливо

Користувачі соцмереж запідозрили зоопарк китайського муніципалітету Чунцін в демонстрації переодягнених людей замість панд. Цікаво, що подібні підозри виникають вже не вперше.

Про це розповідає Daily Mail.

З приходом різних технологій штучного інтелекту люди дедалі частіше не вірять своїм очам. Тепер, наприклад, говорять про панд, що зібрались за одним столом.

Китайський зоопарк опублікував відео з чотирма пандами, які вмостилися кожен на свій стілець й одночасно сіли за стіл, аби попоїсти, ще у квітні. А у листопаді-грудні ролик завірусився у соцмережі Х (колишній Twitter) і викликав сумніви глядачів, мовляв, хіба могли б панди сісти на дерев’яні стільці та їсти за столом замість того, щоб просто стягнути їжу на землю?

Дивіться самі ⬇️⬇️⬇️

У липні користувачі соцмереж вже звинувачували зоопарк міста Ханчжоу у використанні костюмів замість справжніх тварин, розповідало BitukMedia. Приводом стало відео з малайським ведмедем, який встає на задні лапи. Пролунала думка, що в тварини не можуть бути такі тонкі задні лапи та зморшки ззаду. Ведмідь здався занадто “людиноподібним” – а це моторошно.

Представники зоопарку тоді наполягали, що ведмідь справжній, а опитані різними ЗМІ експерти це підтвердили.

Менше з тим, на тлі суперечок щодо справжності тварин щоденна кількість відвідувачів зоопарку зросла на 30% — 20 тисяч людей в день приходять туди заради тих самих “сумнівних” малайських ведмедів.

Справді, однією з концепцій фейкових тварин у зоопарках є залучення туристів. Підозри в обмані в зоопарку виникли не безпідставно. Інші китайські зоопарки вже були помічені у спробах видати пофарбованих собак за вовків або африканських кішок, а також ослів – за зебр.

У 2009 році тайванська газета Taipei Times опублікувала сатиричну першоквітневу статтю, в якій пожартувала, що дві панди, подаровані урядом Китаю зоопарку Тайбея, насправді були розмальовані бурими лісовими ведмедями.

Як розповідало раніше BitukMedia, Китай забирає з США усіх панд – посланців дружби.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі