П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні може з’явитися своє Чикаго

Важливо

Мешканці селища  Чкаловське на Харківщині пропонують перейменувати його в Чикаго. Натомість чиновники пропонують свій варіант – Слобідське. Тепер рішення за Верховною Радою.

Про це повідомляє Виконавчий Комітет Чкаловської селищної військової адміністрації у Facebook.

Під час громадського обговорення найбільше голосів набрали два варіанти перейменування  – Чикаго та Слобідське. Чиновники внесли пропозицію про Слобідське, а Чикаго запропонували уже місцеві як «інший варіант».

Начальник СВА Сергій Котенко у коментарі Суспільному каже, що назву жартома запропонували молоді мешканці, які так жартома називають селище.  

«У нас люди з гумором і це добре, коли навіть у такий час не скиглимо, а шуткуємо», – коментуж заступник начальника СВА Вадим Суманєєв.

Однак, на його думку, варто обрати назву Слобідське.

«Наша місцевість відноситься до Слобідської України з давніх давен, ми маємо впроваджувати українство, бо ми українці», – пояснює Суманєєв.

Як розповідало BitukMedia, 6 грудня, до Дня святого Миколая, у селі Городниця на Прикарпатті відкрили пам’ятник томату. Село вважається “помідорною столицею” регіону. Селяни кажуть – тут був вирощений перший на Прикарпатті помідор.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі