Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Новий рекорд Європи: 11-річний хлопчик упіймав величезного сома

Важливо

Юний британець спіймав величезного сома під час подорожі до Іспанії. Його улов затягнув на 69 кг. Отже, тепер Джошуа Девенпорту належить новий рекорд Європи.

Про це повідомляє Daily Mail.

Власником нового європейського досягнення став 11-річний Джошуа Девенпорт з графства Західний Сассекс. Йому вдалося виловити рибу вагою 69 кілограмів у річці Ебро. Це є рекордом Європи з лову прісноводної риби серед хлопчиків.

Джошуа рибалив разом з батьками, коли сом спокусився на його наживку. Мати дитини розповіла, що він 25 хвилин боровся з сомом, перш ніж зумів витягнути його на мілководдя. “Джошуа схопився за вудку і буквально бився із сомом. Вудлище зігнулося і стало зрозуміло, що риба велика. […] Коли він побачив сома, просто не міг повірити, наскільки він величезний. Щоб підняти рибину, знадобилися зусилля Джоша та ще трьох дорослих чоловіків”, – розповіла британка.

В родині всі захоплюються рибним ловом. За словами Лорни Кінг, матері хлопця, для Джоша рибалка — це все. “Він отримав свою першу вудку, коли йому було чотири роки, і зловив свого першого сома у віці шести років. Та риба важила десять кілограмів”, – розповіла жінка. Британка стверджує, що її син впіймав вже “понад 1000 риб”.

Після фотосесії з річковим монстром рибину безпечно повернули назад у воду, повідомляє видання.

А от ще кілька дитячих рекордів на риболовлі від BitukMedia:

Десятирічна Саммер Пенні з канадської провінції Онтаріо спіймала окуня завдовжки 55 сантиметрів. Вона зробила це голими руками. 

12-річний Кемпбелл Кінан з Массачусетса випадково зловив на вудку велику білу акулу. Це сталось під час риболовлі у штаті Флорида, США.

У ПАР дев’ятирічний хлопчик упіймав на вудку 146-кілограмову бронзову акулу. Справився без допомоги дорослих, але за підтримки батька, від якого й успадкував любов до рибної ловлі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі