Неділя, 12 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жити, як Черчилль, – 19-річний юнак випав із нашого часу

Важливо

19-річний Каллум Грабб із містечка Керколді у Шотландії захопився епохою середини ХХ сторіччя. Він їздить на авто, яке на 10 років старше за його бабусю.

Про це розповідає ВВС.

Каллум живе у Керколді із бабусею із 12 років. Каже, що захохався у 1940-ві під час навчання у середній школі.

“Я завжди любив історію. Коли я був молодшим, я переглядав щоденники мого прадідуся військовополоненого, і мені просто подобалося усе, повʼязане з тією епохою”, – пригадує юнак.

Тепер Каллум і сам визнає – його захоплення пішло надто далеко. Він їздить на чорному Austin Cambridge 1938 року випуску на ім’я “Поппі”, користується тільки дисковим телефоном 1940-х років і їздить на велосипеді Raleigh 1952 року.

На автомобіль збирав із 13 років. Купив його цієї осені за $8,8 тис. у чоловіка, якого зустрів у музеї. Хлопець каже, що йому значно більше подобається спілкуватися зі старшими людьми. Багато хто говорить, що пам’ятає такий автомобіль, як у нього, у свого батька чи діда.

Сам Каллум каже – автомобілі призначені для того, щоб їздити. Натомість припадають пилюкою у музеї.

ВВС

“Я жартую, що це вже вийшло за межі нав’язливої ідеї. Я і сам вже такий же старомодний”, – сміється юнак.

Якщо бабуся 75-річна Енн уміє користуватися мобільним телефоном, то Каллум його не має. Для коледжа довелося завести ноутбук, але юнак каже, що просто ненавидів цей пристрій.

Каллум колекціонує все, що пов’язано із 1940-ми, як-то олійні лампи та вінтажні програвачі. Його улюблені виконавці – Віра Лінн, Енн Шелтон і Френка Сінатра, їх пісні він слухає на платівках. Разом із бабусею дивиться старі фільми і закоханий у американську акторку музичних фільмів Джинджер Роджерс.

Хлопець любить разом зі своєю подругою Лінсі проїхатися на своєму ретромобілі. По дорозі зупиняється у крамницях із ретроречами. Там обирає для себе одяг або сувеніри.

“Моя бабуся завжди боїться, коли я повертаюся додому, тому що знає, що я обовʼязково ще щось притягну”, – сміється Каллум.

Але бабуся уже змирилася з тим, що їх будинок заставлений фотографіями Вінстона Черчилля та старими предметами. Одним із найрідкісніших предметів у колекції Каллума є коронаційна чашка короля Едуарда VIII.

ВВС

Мама Каллума, Клер, працює у міськраді. Каже, що завжди підтримувала захоплення сина.

“Каллум пішов на шкільну екскурсію, коли йому було близько 12 років, і повернувся у старомодному капелюсі.”Мені було смішно, і я спитала його: “Де ти це знайшов?”. А він відповів, що відтепер хоче так одягатися”, – пригадує вона.

Сам Каллум працює у місцевому розпліднику собак. Серед речей, які не подобаються юнаку – харчові пайки 1940-х, він віддає перевагу сучасній їжі.

Як розповідало BitukMedia, 58-річна Ліза і 55-річний Ніл Флетчери із Британії живуть так, ніби зараз 1930-ті. Тож під час святкування минулого Різдва пара сиділа за столом і слухала грамофон.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі