Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Як вони взагалі живуть? – японська молодь не знає популярних комбінацій клавіш

Важливо

Лише 30% японський студентів, які отримують вищу освіту, знають про комбінацію клавіш CTRL+Z та її функцію. А про комбінації CTRL+C та CTRL+V не чули аж 40%.

Про це повідомляє Tom’s Hardware.

Опитання проводила компаня Menter, яка надає тренінги із цифрових навичок. У ньому взяли участь 519 студентів із Японії. У 30 чоловік із них не було ноутбука чи настільного комп’ютера. Інші ж мали принаймні один із цих пристроїв.

Студенти, проте, виявилися не знайомими із комбінаціями “гарячих клавіш”, яких в Україні навчають ще у початковій школі. Так, про комбінацію CTRL+C, яку використовують для копіювання в буфер обміну знали лише 62,6% опитаних. Про те, що скопійовану інформацію можна вставити за допомогою комбінації CTRL+V знали 59,2%.

Про те, що останню дію можна скасувати за допомогою клавіш CTRL+Z, знали лише 30,6 %. На такому ж рівні вони знали про менш відомі у нас CTRL+X, CTRL+S, CTRL+A та CTRL+P. 19,8% не знали про поєднання клавіш взагалі.

Як розповідало BitukMedia, 82-річна кореянка Кім Джонг Джа із Сеула стала найстарішою студенткою 2023 року, яка здала тест CSAT для вступу в коледж. Його вважають найскладнішим у світі. Жінка каже – пішла навчатися заради онуків.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі