Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Все заради онуків – 82-річна студентка стала рекордсменкою

Важливо

82-річна кореянка Кім Джонг Джа із Сеула стала найстарішою студенткою 2023 року, яка здала тест CSAT для вступу в коледж. Його вважають найскладнішим у світі. Жінка каже – пішла навчатися заради онуків.

Про неї пише Korea JoongAng Daily.

Кім народилася у бідній японській родині у 1941-му. Після того, як Японія втратила контроль над корейським півострівом, родина переїхала до Кореї. Але через п’ять років почалася Корейська війна, і Кім не змогла відвідувати школу.

Жінка каже, ніколи й не мріяла закінчити коледж – завжди бракувало грошей. Але коли діти виросли, у неї з’явився час для навчання.

П’ять років тому Кім вступила до жіночої середньої школи і за цей час не пропустила жодного заняття. У минулий четвер вона склала іспит зі знання мови у одній із жіночих старших шкіл Сеула. На екзамен прийшли її однокласниці, які підтримували Кім.

Тест CSAT вважається найскладнішим у світі і може тривати до восьми годин. Він включає завдання із  математики, природничих наук, історії, мов та інших предметів. Але Кім упоралася.

Тепер жінка хоче вивчати англійську у коледжі. Каже, треба для спілкування із внуками. Вони живуть у США. Одного разу в аеропорту Сеула вона пропустила свій рейс до Америки, бо не змогла прочитати написи англійсько та корейською, пригадує.

Як повідомляло BitukMedia, 87-річний українець Данило Фаркаш, який мешкає у США, опинився серед найстарших учасників Нью-Йоркського марафону сьогодні, 5 листопада. Чоловік поділився деякими спортивними секретами. Наприклад, що не спить перед забігом.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі