Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

2,2 тис. років на всіх – в Італії засудили сотні мафіозі

Важливо

Італійський суд ув’язнив понад 200 учасників мафіозних банд Ндрангети. Терміни різні, але загалом у сумі вони отримали 2,2 тис. років. Це найбільший і найгучніший процес за останні три десятиліття.

Про це повідомляє CNN.

Судовий процес почався у січні 2021-го. Спеціально для ного у південному італійському місті Ламеція-Терме спорудили бункер. До процесу залучили понад 400 юристів і більше 900 свідків. Аби зібрати докази, слідство прослухало 24 тис. телефонних розмов.

Загалом обвинувачених було 338. Їх звинувачували у зв’язках із мафією, вимаганням грошей, хабарництвом та п’ятьма вбивствами. Усі загалом могли отримати 5 тис. років ув’язнення.

Засудили лише 207 осіб, інших виправдали. Таке рішення прийняла колегія із трьох суддів, які радилися із 16 жовтня, коли закінчилися слухання.

На лаві підсудних була рекордна кількість жінок – 42, із них засудили 39.

Серед засуджених – колишній італійський депутат Джанкарло Піттеллі; колишній начальник поліції Джорджіо Назеллі; колишній офіцер фінансової поліції Мікеле Марінаро; колишній міський голова Джанлука Калліпо і колишні парламентарі Луїджі Інкарнато та П’єтро Джамборіно.

Примітно, що багато обвинувачених мали колоритні прізвиська – “Вовк”, “Солоденький” та “Стегно ягняти”.

Ндрангету вважають найпотужнішим кримінальним угрупуванням в Італії та одним із найпотужніших у світі.

Як повідомляло BitukMedia, італійські карабінери вистежили та затримали італійського мафіозі Луїджі Каччапуоті. У цьому їм допоміг білий пудель коханки кримінального авторитета.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі