Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сама ніжність: Pantone назвав головний колір 2024 року

Важливо

Американський Інститут кольору Pantone обрав колір 2024 року. На заміну торішньому відтінку пурпурового Viva Magenta 18-1750, що “вібрує енергією”, прийшов персиковий Peach Fuzz, який символізує ніжність та піклування.

Peach Fuzz порівняли з оксамитовим ніжним персиком, який “збагачує розум, тіло і серце”.

“Витончено чуттєвий, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz — це сердечний персиковий відтінок, що дарує відчуття ніжності та передає відчуття турботи, спільності та співпраці. Peach Fuzz — це подарунок для органів чуття, який створює симбіоз смаку, зору, дотику та нюху, і свідчить про гарний смак”, — описують свій вибір в Інституті.

Для Леатріс Айземан, виконавчої директорки Інституту, Peach Fuzz є відповідним кольором для “моменту, в якому ми живемо”, і відображенням основних людських потреб та бажань, які багато хто може відчувати у розпал складних часів.

“Ми живемо під час потрясінь у багатьох аспектах нашого життя, і внаслідок цього наша потреба в опіці, емпатії та співчутті продовжує зростати, оскільки ми уявляємо собі мирніше майбутнє”, — каже Айземан.

Pantone Color Institute — це дослідницький центр компанії Pantone, що займається експериментальною роботою з кольором і його впливом на різні галузі — моду, поліграфію, дизайн інтерʼєру, рекламу та кіно. Експерти Інституту з 2000 року обирають кольори, які задають тренд на увесь рік.

Минулого року кольором 2023 року був обраний 18-1750 Viva Magenta. Цей колір представляє баланс між теплим і холодним відтінками малинового і червоного. Щодо кольору 2022 року ним був Very Peri — синій з фіолетово-червоним відтінком. Вказували, що цей колір допомагає прийняти “змінений ландшафт можливостей” та відкриває “нове бачення”.

Viva Magenta був головним кольором 2023 року. Фото – Pantone
Veri Peri був головним кольором 2023 року. Фото – Pantone

Між іншим, 2024-го виповнюється 25 років з моменту, коли компанія Pantone вперше визначила колір року – небесно-блакитний.

Як розповідало раніше BitukMedia, компанія Adobe випустила сукню, що змінює колір і візерунок.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі