Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Інститут Pantone назвав головний колір 2022 року

Важливо

Інститут кольору Pantone обрав головний колір 2022 року. Ним став Very Peri — синій з фіолетово-червоним відтінком. Цей колір допомагає прийняти «змінений ландшафт можливостей» та відкриває «нове бачення».

Про це повідомили на сайті інституту.

“У міру того, як ми виходимо з інтенсивного періоду ізоляції, наші уявлення та стандарти змінюються, а наше фізичне та цифрове життя об’єдналися по-новому”, — вказано у повідомленні інституту.

Експерти Pantone вважають, що колір поєднує «постійність» синього з «енергією та хвилюванням» червоного. Зауважили: «допитливий та здатний заінтригувати» Very Peri є «символом глобального духу часу й переходу, який ми переживаємо».

У Pantone ствердили, що цифровий дизайн допомагає нам розширити межі реальності, прочиняючи двері в динамічний віртуальний світ, де ми можемо досліджувати і створювати нові кольорові можливості.

З огляду на тренди геймінгу, зростання популярності метавсесвітів та підйом творчої спільноти у цифровому просторі Very Peri ілюструє те, як колірні тенденції у цифровому світі проявляються у фізичній реальності, а також навпаки.

Як інститут обирає колір року?

Компанія Pantone працює з 1962 року. Спочатку це була звичайна поліграфічна фірма, що випускала кольорові листівки. Керівник компанії Лоуренс Герберт вигадав власну систему добору кольорів, якою нині користуються дизайнери в усьому світі. 

Процес вибору кольору року вимагає ретельного розгляду й аналізу тенденцій. Експерти Pantone постійно перебувають у пошуках нових відтінків.

Зокрема, фахівці вивчають індустрію розваг і виробництва фільмів, колекції мистецтва та нових художників, моду, усі сфери дизайну, популярні туристичні напрямки, а також новий спосіб життя, стиль гри та соціально-економічні умови.

Протягом 23 років колір року за версією Pantone впливав на розробку продуктів і рішення про купівлю в багатьох галузях, включно з модою, та предмети інтер’єру.

Якими були попередні кольори року?

Торік Pantone назвав одразу два головних кольори 2021 — Illuminating (жовтий) та Ultimate Gray (сірий). Поєднання цих кольорів інститут схарактеризував як «такий, що надихає і дає надію». У 2020 році кольором року став «класичний синій».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі