Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У США продали меч та пістолети Наполеона, які він носив під час перевороту 1799 року

Важливо

На аукціоні у США продали шпагу і п’ять пістолетів французького державного діяча XVIII століття Наполеона I Бонапарта. Цю зброю він використовував під час державного перевороту у 1799 році.

Про це повідомили у виданні France24.

Лот, який на продаж виставила аукціонна компанія Rock Island зі штату Іллінойс, був проданий 3 грудня покупцеві, який захотів залишитися анонімним.

Меч і п’ять оздоблених пістолетів спочатку оцінювали від 1,5 до 3,5 мільйонів доларів. Зрештою їх продали за 2,9 млн доларів (79 млн грн).

«Покупець зброї Наполеона забирає додому дуже рідкісний шмат історії. Ми раді, що надали йому можливість придбати такий історичний об’єкт», — сказав президент компанії Кевін Хоган.

Її виготовив Ніколя-Ноель Буте, який був главою державного збройового заводу у Версалі. Наполеон носив цю зброю під час військового перевороту, внаслідок якого він у 1799 році прийшов до влади.

Вважається, що імператор Наполеон після коронування подарував цю зброю генералу Жану-Андошу Жюно, але його дружина пізніше була змушена продати його, щоби сплатити борги.

Потім зброю знайшли в лондонському музеї. Останнім власником був американський колекціонер, але чоловік нещодавно помер.

ЗМІ відзначає також, що на аукціоні у Лондоні продали за $760 тисяч тіари першої дружини Наполеона Жозефіни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі