Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Microsoft випустила новий “потворний” різдвяний светр. Впізнаєте?

Важливо

Microsoft випустила черговий “потворний” різдвяний светр. Цього року компанія використала в якості принта заставку для Windows XP, відому під назвою “Безтурботність”. У першому десятилітті XXI століття це фото вважалося найпопулярнішим у світі.

Про це повідомляє The Verge.

“Безтурботний” светр продається в магазині Xbox Gear Shop за $69,99.
Як і в попередні роки, проєкт підтримує благодійність. Доходи від продажу різдвяного светра спрямують на потреби природоохоронної організації The Nature Conservancy.

Зображення заставки “Безтурботність” (The Bliss) було зроблено у 1996 році фотографом National Geographic Чарльзом О’Рієром у каліфорнійській долині Напа. У першому десятилітті XXI століття це фото вважалося найпопулярнішим у світі.

На фоновому малюнку робочого столу Windows XP зображено зелений пагорб, а над ним блакитне небо з білими хмаринками. У період з 2001 до 2008 року це зображення використовувалося як шпалери за замовчуванням на мільйонах комп’ютерів з Windows.

За офіційною версією, Microsoft придбала права на знімок у 2000 році, за чутками – “за шестизначну суму”. Важко повірити, але, за словами О’Рієра, оригінальний знімок не піддавався жодній цифровій обробці. На світлині зображено краєвид в окрузі Сонома штату Каліфорнія, неподалік старої молочної ферми Clover Stornetta. Сьогодні це місце виглядає зовсім не так, як на фото з 90-х років, а на місці зеленого пагорба зараз виноградник.

Компанія Microsoft, згідно з усталеною традицією, щорічно випускає так звані “потворні” різдвяні светри, пов’язані з операційними системами Windows та їх додатками. 2023-го Microsoft презентує різдвяний светр вже вшосте. Минулого року компанія випустила светр, присвячений “Скріпці” (віртуальному асистенту Microsoft Office), а ще раніше – светри у стилі гри “Сапер”, Windows 95 та інших своїх програмних розробок.

Фото – Microsoft

Раніше BitukMedia розповідало про светр принцеси Діани з вівцями, який виставили на аукціон.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі