Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тут йому місце: до Ліверпулю через 47 років повернули викрадену табличку “Пенні Лейн”

Важливо

До Ліверпулю через 47 років повернулася табличка з Пенні-Лейн — вулиці, що згадується в пісні The Beatles. У 1970-х роках знаменитий вуличний знак викрали. А тепер він дивним чином з’явився знов і буде виставлений у музеї The Beatles Story.

Про це повідомляє BBC .

У 1976 році, через девʼять років після того, як The Beatles зробили вулицю Пенні-Лейн всесвітньо відомою завдяки своїй однойменній пісні, табличку Penny Lane викрали п’яні студенти.

І от раніше цього року з музеєм The Beatles Story анонімно зв’язався колишній студент і заявив, що хоче повернути викрадений 47 років тому вуличний знак. Табличка, за його словами, перебуває в ідеальному стані.

Чоловік зізнався, що злодюжки були добряче напідпитку, коли вкрали знак. “Оскільки зараз я вважаю себе успішним, хочу повернути знак Ліверпулю, де я провів шість дуже щасливих студентських років, а потім аспірантури, де зустрів свою дружину, з якою прожив вже 44 роки”, – розповів колишній студент. “Очевидно, що Ліверпуль – це місце, де знак повинен провести решту днів”.

Примітно, що цей знак не єдиний, який був викрадений з дороги в районі міста Мосслі Хілл, але керівники музею кажуть, що він найстаріший, який потрібно було повернути.

“Здорово, що майже через півстоліття така важлива річ нарешті повернулася на своє законне місце, – сказав мер міста Стів Ротерам в інтерв’ю PA.

Мер міста Ліверпулю Стів Ротерам і табличка, яку повернув колишній студент. Фото – PA Media

Але Пенні-Лейн – це набагато більше, ніж просто вулиця. Справжній сенс пісні полягає не в назві вулиці або вивісці, а в сценах та персонажах, які Пол Маккартні пам’ятав з часів своєї юності. “Медсестра, банкір, пожежник та перукар, які ожилвили вулицю, – ось справжні скарби Пенні-Лейн”.

Член кабінету міської ради Ліверпулю з питань транспорту сказав, що крадіжка вуличних знаків є кримінальним злочином. “Однак враховуючи історію цієї справи та той факт, що знак Penny Lane повернувся туди, куди мав повернутися після тривалої подорожі, я думаю, що ми всі можемо просто залишити все як є”, — сказав він.

Бітлз випустили пісню Penny Lane 1967 року. Вона була записана в їхній студії в лондонській Еббі-Роуд, яка також стала всесвітньо відомою. Пісня присвячена тій вулиці в Ліверпулі, де знаходилося автобусне кільце і де регулярно зустрічалися підлітки Джон Леннон та Пол Маккартні, щоб сісти на автобус до середмістя.

Як розповідало раніше BitukMedia, два раніше ніде не опубліковані знімки гурту The Beatles знайшлись в ліверпульському клубі Cavern Club. Фотографії датовані липнем 1961 року. Це  приблизно за рік до того, як The Beatles випустили свій дебютний сингл Love Me Do. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі