Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Худі, наче недогодовані хлопці” – знайдені рідкісні фото легендарного гурту The Beatles

Важливо

Два раніше ніде не опубліковані знімки гурту The Beatles знайшлись в ліверпульському клубі Cavern Club. Фотографії датовані липнем 1961 року. Це  приблизно за рік до того, як The Beatles випустили свій дебютний сингл Love Me Do. Такими, як на світлинах, їх не пам’ятають навіть фанати.

Про це розповідає BBC. 

На знімках можна побачити Джона Леннона і Пола Маккартні біля мікрофонів. А також гітариста групи Джорджа Харрісона і першого барабанщика Піта Беста – Рінго Старр змінив його тільки у 1962 році.

За словами біографа The Beatles Марка Льюїсона, легендарна ліверпульська четвірка зображена під час одного зі своїх виступів перед місцевою публікою в клубі. 

Гурт, учасникам якого на той момент було від 18 до 20 років, тільки-но повернувся з виступу в Гамбурзі, де, за їхніми словами, “провів 500 годин на сцені за 90 днів”. Після туру до Німеччини історик Марк Льюїсон, який написав кілька книг про гурт, описав їх як “худих, наче недогодованих хлопців”.

Те, що це ранні знімки, стає очевидним, якщо подивитися на образи та стиль музикантів. “Такими стрункими зробив їх цей марафон, ніби їхні голови і тіла чужі. Їхні образи підкреслені незвичайним одягом – шкіряними штанами і бавовняними сорочками. На інших фотографіях вони одягнені інакше”, – прокоментував Льюїсон.

Лише за три місяці після цього концерту Леннон і Маккартні подались до Парижа. Назад британці повернулись вже зі своїми фірмовими стрижками, які на довгі роки стали візитівкою музикантів.

Кар’єра The Beatles розпочалася якраз у клубі The Cavern Club у Ліверпулі. Саме там у 1962 році відбулася знакова зустріч тоді ще музикантів-початківців з продюсером Браяном Епштейном. Він став  менеджером гурту і чимало сприяв комерційному успіху The Beatles.

Як повідомляло раніше BitukMedia, турецький фотограф та адвокат Альпер Есільтас опублікував у своєму Instagram фотопроєкт під назвою “Ніби нічого не трапилось”. Це підбірка фотографій світових знаменитостей, які рано пішли з життя. Змоделювати зовнішність зірок допоміг Штучний інтелект. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі