Субота, 11 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рятувальна операція тривала 400 годин – із заваленого тунелю звільнили працівників

Важливо

В індійському штаті Уттаракханд успішно завершилася операція із порятунку 41 працівника із заваленого тунелю Сілк’яра-Баркот в одній із гір Гімалаїв. Люди перебували під землею 17 днів.

Про це повідомляє The Guardian.

Нещасний випадок стався вранці 12 листопада у районі Уттаркаші – 41 працівників опинилися під завалами у тонелі. Невдовзі рятувальники змогли просунути зонд із камерою та отримати зображення потерпілих. Пізніше через каміння змогли просунути трубу, якою передавали їжу та воду і поставляли кисень.

Минулого тижня до чоловіків намагалися дістатися за допомогою бура. Він пройшов 50 м. Коли до печери із людьми лишалося 12 м, бур зламався.

Зрештою, близької 20-ї вечора 28 листопада за місцевим часом працівників витягли із кам’яної пастки. Для цього використали примітивний метод “буріння щурячих ходів”, який полягає у витяганні гірських порід через дуже вузькі ходи.

Зрештою, саме таким чином вдалося подолати відстань у 12 м, в утворений хід просунули трубу. Нею пробралися рятувальники із медичними ліжками та кисневими балонами, і таким чином витягли людей на поверхню.

Загалом, до порятунку працівників залучили понад 200 осіб, а також армію та авіацію, загін з ліквідації наслідків стихійних лих та іноземних експертів.

Тунель Сілк’яра-Баркот  був побудований через геологічний розлом та не мав аварійного виходу. Тепер інспектори займуться перевіркою інших 20 тунелів по усій країні.

Як розповідало BitukMedia, cерфінгіст Еліот Фут із австралійського Сіднея, його дівчина Стеф Вайсс, а також їх друзі Вілл Тігл і Джордан Шорт провели 38 год в океані, після чого їх врятували. Еліот хотів відвезти друзів на острів, аби зустріти там свій 30-й День народження.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі