Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Попкорн опинився серед продуктів, які зменшують ризик деменції – дослідження

Важливо

Дослідження американських науковців із університету RUSH y Чикаго доводить, що вживання цільнозернових продуктів зменшує ризик виникнення деменції. До таких страв належать деякі каші та попкорн.

Про це повідомляє New York Post.

Своє дослідження доктор Сяоран Лю та його колеги опублікували у журналі Neurology. Люди, які регулярно їдять цільнозернові страви, у когнітивному сенсі на 8,5 років молодші від тих, хто їсть таких продуктів менше.

Такий висновок науковці зробили після спостереження за 3326 особами, вік яких в середньому був 75 років. За людьми слідкували 6 років, було п’ять груп піддослідних в залежності від їх раціону. У тих, хто їх більше цільнозернових продуктів, когнітивні здібності зменшувалися повільніше.

Для того, аби тримати мозок у порядку, достатньо з’їдати цільнозернових страв лише пару порцій на день. До таких страв належать цільнозерновий хліб, деякі крупи – якщо у зерна не видалили оболонку, зародок та висівки, – а також попкорн.

При тому, “одна порція” – це одна скибочка хліба, півчашки макаронів із цільнозернового борошна чи неочищеного рису або чашка пластівців із цільнозернової крупи.

Як повідомляло BitukMedia, експертна група МОЗ Японії розробила проєкт рекомендацій щодо вживання спиртних напоїв. Так, максимальна добова доза чистого алкоголю (стовідсотковий спирт) для чоловіків становить 40 грамів, а для жінок – 20 грамів. Перевищення рівня підвищує ризик розвитку низки захворювань, зокрема раку, застерігають медики.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі