Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Мустанги війни – “Білі янголи” врятували з Авдіївки здичавілих скакунів (ВІДЕО)

Важливо

Загін поліції “Білі янголи” та харківські зооволонтери евакуювали під обстрілами двох скакунів із Авдіївки на Донеччині. Тварини дивом втекли із ферми, яку розбомбили росіяни навесні 2023-го.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Ферма зі скакунами була у селищі Ласточкине на Донеччині. Після того, як її обстріляли російські окупанти, там загинуло 300 тварин. Однак деяким вдалося врятуватися.

До порятунку тварин долучилися волонтери із “Порятунок тварин Харків”, серед яких був професійний конюх із власним конем. За час перебування на волі скакуни здичавіли та не йшли до людських рук.

Тварин сподівалися забрати у Ласточкиному – воно західніше від Авдіївки, але там коней не знайшли. Коли ж “Білі янголи” із іншою місією вирушили до Авдіївки, то побачили “мустангів” там.

Тож поліцейські привезли волонтерів та вивезли тварин.

“Поодинокі мешканці могли бачити цю сюрреалістичну картину: вершник на коні веде ще двох під звуки вибухів. Таким чином кортеж дістався до сусіднього села, а вже найближчим часом їх будуть евакуйовувати за межі області”, – зазначили у МВС.

Як повідомляло BitukMedia, український військовий врятував біля Костянтинівки на Донеччині єнота-полоскуна. Тварину назвали Костянтин. Тепер його передали у Домівку врятованих тварин у Львові.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі