Четвер, 9 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Став львів’янином – єнота Костянтина вивезли із “гарячої” зони (ВІДЕО)

Важливо

Український військовий врятував біля Костянтинівки на Донеччині єнота-полоскуна. Тварину назвали Костянтин. Тепер його передали у  Домівку врятованих тварин у Львові.

Про це повідомляє Суспільне.

Захисники взяли єнота під час однієї із вдалих наступальних операцій. Він певний час жив на позиції, а коли прийшов наказ про передислокацію, тварину вирішили віддати волонтерами.

“Наші військові забрали єнота та привезли до себе на базу, де вони перебували. Тварина жила з ними кілька місяців, тусувалася з котами та собаками. Їла та спала разом з ними”, – розповідає керівник притулку для тварин Орест Залипський.

Костянтину 1,5 роки. Він зараз перебуває у невеликому шоці – не агресивний, хоча й переляканий. Хоча загалом ручний та контактний. Коли отямиться та відсидить карантин, його оглянуть лікарі, оброблять та каструють.

“Зранку він вже виходив зі свого сховку та обстежував вольєр, куди ми його помістили під час карантину. І навіть поїв”, — говорить керівник “Домівки врятованих тварин”.

Костянтин стане 15-м єнотом у притулку.

Як розповідало BitukMedia, yкраїнські військові врятували у Чорному морі малечу єнотовидних собак. Їх змило через паводок, спричинений підривом росіянами греблі Каховської ГЕС.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі