Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рідкісний Macallan 1926 року став найдорожчою пляшкою віскі в світі

Важливо

Побито рекорд найдорожчої пляшки віскі у світі. Пляшка Macallan 1926 була продана на аукціоні Sotheby’s у Лондоні за 2,1 млн фунтів стерлінгів. Цей продаж встановив новий рекорд для будь-якої пляшки алкоголю або вина, проданого з молотка.

Про це розповідає The Guardian.

За попередніми оцінками, рідкісна пляшка мала принести від 750 тис. до 1,2 млн фунтів стерлінгів, але на суботніх торгах вона перевершила всі оцінки і сягнула ціни в 2 187 500 фунтів стерлінгів (2,7 млн доларів США).

Попередній рекорд також належав пляшці Macallan 1926 року: 2019-го вона була продана з торгів за 1,5 млн фунтів стерлінгів на Sotheby’s.

Керівнику відділу віскі Sotheby’s Джонні Фаулу вдалося скуштувати трошки цінного напою перед продажем. “Я спробував малесеньку краплинку. Смак дуже багатий, у ньому багато сухофруктів, як і слід було очікувати, багато спецій, багато деревини”, — розповів він.

За його словами, напій провів 60 років у бочці з темного європейського дуба, що відобразилося на його кольорі.

Джонні Фаул, керівник алкогольних напоїв Sotheby’s, з пляшкою Macallan 1926. Фото – Tristan Fewings/Getty Images for Sotheby’s

Таких пляшок є лише 40. Шотландський бренд Macallan зазначає, що їх розлили з бочки 263 у 1986 році. “Це не віскі, до якого можна ставитися легковажно. Це насичений напій, але він неймовірний”, – каже керівник відділу віскі Sotheby’s.

Пізніше цього місяця у Великій Британії проведуть аукціон, на якому можна буде придбати пляшку найстарішого у світі шотландського віскі. Вважається, що куштувати алкоголь з цієї партії могла сама королева Вікторія. 

Як розповідало раніше BitukMedia, картину Івана Марчука продали на Sotheby’s за 76 тис. євро.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі