П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Смакувала Королева…Вікторія: на аукціон виставляють пляшки найстарішого у світі шотландського віскі

Важливо

У Великій Британії проведуть аукціон, на якому можна буде придбати пляшку найстарішого у світі шотландського віскі. Вважається, що куштувати алкоголь з цієї партії могла сама королева Вікторія. Ціна за одну пляшку стартує від 12 тисяч доларів.

Про це повідомляє організатор торгів Whisky Auctioner.

40 пляшок віскі випадково знайшли наприкінці минулого року. Вони зберігалися за прихованими дверима у підвалі старовинного шотландського замку замку Блер, що у графстві Пертшир. Дослідники вважають, що цей віскі міг бути дистильований у 1833 році, а розлитий – 8 років потому. Дослідження показали, що вік віскі складає близько 200 років.

Також вчені припускають, що з цих пляшок могла пити сама королева Вікторія (1819-1901). У книзі обліку, яка також знайшли у льосі, є запис про те, що віскі з цієї партії подавали під час тритижневого візиту Її Величності до замку Блер. Відомо, що вона полюбляла змішувати віскі з місцевим медом.

На аукціон виставлять 24 пляшки. Ціна за одну з них стартує від 10 тисяч фунтів стерлінгів, а самі торги проходитимуть з 24 листопада до 4 грудня.

Як розповідало раніше BitukMedia, погодився вийти з тіні чоловік, який придбав найбільшу пляшку віскі у світі. Зізнався у покупці відомий в’єтнамський колекціонер. Пляшка з Книги рекордів Гіннеса дісталась йому за 1,1 млн фунтів стерлінгів. Покупець рік приховував свою особу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі