Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ентузіаст рідкісних напоїв: стало відоме ім’я власника найбільшої пляшки віскі у світі

Важливо


Погодився вийти з тіні чоловік, який придбав найбільшу пляшку віскі у світі. Зізнався у покупці відомий в’єтнамський колекціонер. Пляшка з Книги рекордів Гіннеса дісталась йому за 1,1 млн фунтів стерлінгів. Покупець рік приховував свою особу.

Про це повідомляє The Guardian.

В’єт Нгуен Дін Туан – нинішній власник 311-літрової пляшки Macallan, односолодового віскі 32-річної витримки. Він придбав її у 2022 році в ході аукціону в Единбурзі за 1,1 млн фунтів стерлінгів.

Йдеться про пляшку заввишки 1,8 м, яку назвали “Відважні” – на честь людей, які зображені на етикетці. Так творці висловили повагу відомим першопрохідникам та мандрівникам. Серед них, наприклад, сер Ранульф Файнс, який у 1984 році був названий “найбільшим з дослідників у світі, що нині живуть”.

“Відважні” була занесена до Книги рекордів Гіннесса наприкінці серпня 2023 року як найбільша у світі, і водночас було оприлюднене ім’я колекціонера.

В’єтнамський мільйонер нещодавно перевіз рекордний віскі до Хошиміну, де зберігається вся його колекція міцних напоїв. До слова, вартість всіх пляшок В’єта оцінюється приблизно в 150 млн фунтів стерлінгів.

Бізнесмен колекціонує рідкісні віскі та коньяк вже кілька десятків років, йому належать одні з найцінніших зразки у світі. Крім найбільшої пляшки віскі, він володіє найбільшою пляшкою коньяку та найстарішою пляшкою віскі, вік якої близько 150 років.

Серед 535 пляшок скотчу є найдорожчий та найстаріший Bowmore. Цих пляшок у світі налічується лише 12, і вони вважаються найдорожчим віскі з острова Айла.
Є в його колекції і дорогий The Macallan 1926 – з етикетками, намальованими відомими художниками. Ба більше – загалом було продано сорок таких пляшок, а у в’єтнамця їх цілих три і всі різні – такий набір є тільки у трьох людей в світі.

“Я колекціоную рідкісний алкоголь вже кілька десятків років. Історія та традиції створення віскі та коньяку викликають у мене глибоку пошану до майстрів”, — каже бізнесмен.

Містер В’єт збирає віскі понад 20 років, надійно зберігаючи свої скотч та коньяк в створеному на замовлення віскі-лаунжі. Фото – Weber Shandwick/PA

Як розповідало раніше BitukMedia, американський виробник бурбона Mystic Galactic відправить партію дорогого віскі в космос. Напій цілий рік буде витримуватись за межами Землі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі