Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Космічний алкоголь: бурбон на рік відправлять витримуватись на орбіті (ВІДЕО)

Важливо

Американський виробник бурбона Mystic Galactic відправить партію дорогого віскі в космос. Напій цілий рік буде витримуватись за межами Землі. Засновник бренда також планує створити NFT-версію напою за вартістю віскі – 75 тисяч доларів за пляшку.

Про це пише Robb Report.

Бурбон Mystic Galactic, вартістю 75 тисяч доларів за пляшку, традиційно витримують  в обпалених дубових бочках ємністю понад 200 літрів. Аби такі бочки з віскі витримали космічні навантаження, їх зміцнять титановими обручами. Адже за планом виробника, його міцний алкоголь проведе на орбіті цілий рік.

Засновник бренду Mystic Farm Джонатан Блітц розповів, що має намір створити “щось рідкісне та виняткове”. “Ми хочемо бути першими, хто це зробить. І я хочу знати, яким цей напій буде на смак”, — наголосив бізнесмен. Водночас підприємець усвідомлює, що ця місія потенційно небезпечна і вимагає ретельної підготовки: якщо бочки будуть погано закріплені та почнуть переміщатися кораблем, наслідки будуть катастрофічні.

Під час експерименту Mystic Farm планує випустити NFT-версію “космічного” бурбона. Загалом буде доступно близько 1000 цифрових пляшок віскі вартістю 75 тисяч доларів. Якщо напій з якихось причин не повернеться на Землю, покупцям повернуть гроші за куплені токени.

До слова, це не перший алкоголь, який відправляють у космос. Наприкінці 2019 року французький стартап Space Cargo Unlimited відправив на МКС 12 пляшок вина. Стояла мета – вивчити, як зміниться процес дозрівання та старіння напою в космічних умовах. Дегустатори зазначили, що у вині розкрилося “більше квіткових тонів”, але головний результат — напій у космосі за 14 місяців дозрів так, ніби йому на три роки більше, аніж тому, що зберігався на Землі.

Як розповідало раніше BitukMedia, французька виноробня GH Mumm вирішила додати до життя астронавтів трохи свята. П’ять років інтенсивної роботи не пройшли даремно — компанія демонструє перше космічне шампанське.

Раніше також стало відомо про те, що компанія Celestis, яка спеціалізується на запуску кремованих людських останків у космос, вперше в історії відправить на орбіту ДНК чотирьох президентів США. Це буде перший в історії людства випадок, коли глава держави в тому чи іншому виді побуває в космосі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі