Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

260-річний пошкоджений дуб під Києвом перетворили на гуртожиток для кажанів

Важливо

Арборист Володимир Ветроградський разом із командою активістів дав нове життя 260-річному дубу у Боярці під Києвом. Через пошкодження після буревію дерево захворіло. Але тепер на стовбурі зможуть жити кажани та дрібні птахи.

Про це Ветроградський розповів у Facebook.

260-річний дуб пару років тому постраждав внаслідок сильного буревію. Анатомічна вада розвилки дерева призвела до ураження патогенним грибом та розвитку прихованої гнилі.

Комунальники такі дерева зазвичай списують. Але Ветроградський та небайдужі українці вирішили врятувати дерево нестандартним шляхом.

У відкритій порожнині величезного розміру активісти облаштували структурований і комфортабельний житловий фонд для кажанів та дрібних птахів, розповідає арборист.

Фото: Volodymyr Vetrogradskiy

“Поки дуб затягуватиме величезну рану, він буде прихистком для тих, кому часто не вистачає житла в нашому стерильному середовищі життя. А це на майбутні 50-60 років.А також наочним прикладом для молодого покоління”, – пише Вертроградський.

Як розповідало BitukMedia, у львівському парку “Залізна вода” активісти створили котівницю із “зеленим” дахом. Знаходиться вона у просторі міського садівництва та городництва і призначеня для захисту безхатніх котів узимку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі