Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Львові створили еко-будиночок для безпритульних котів

Важливо

У львівському парку “Залізна вода” активісти створили котівницю із “зеленим” дахом. Знаходиться вона у просторі міського садівництва та городництва і призначеня для захисту безхатніх котів узимку.

Про це повідомляє ШоТам.

До створення прихистку для котів долучилися активісти ГО «Плато», відділ енергоменеджменту Львівської міської ради, студенти Львівського вищого професійного художнього училища, школяри Ліцею №80. Акцію приурочили до Днів сталої енергетики.

Будиночок розташували  просторі міського садівництва та городництва. На його території проживає шестеро безпритульних котів. Їх вакцинували та стерилізували. Тепер побудували для них будиночок для більш комфортної зимівлі.

Чотирилапих поселять у  дерев’яному каркасному будиночку із зеленим дахом екстенсивного типу. На даху висадили три різновиди седумів – грунтопокривних рослин сукулентного типу. Вони є ефективною теплоізоляцією та здатні затримувати до 90% дощових опадів.

Як розповідало BitukMedia, раніше активісти громадської організації “Плато” перетворили стихійне сміттєзвалище у львівському парку “Залізна вода” на клумбу. Вона буде покращувати якість ґрунту та сприятиме біорізноманіттю.

А у Кривому Розі волонтери створили кав’ярню, у якій живуть троє врятованих ними котів. Тварин пролікували та щепили, тож для відвідувачів взаємодіяти із ними безпечно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі