П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Візок несли в руках горами 10 км – друзі підняли на вершину школяра із СМА (ВІДЕО)

Важливо

У Волинській області однокласники та друзі 16-річного Павла Липовського здійснили його мрію та на руках винесли на гору Шпиці у Карптах. Хлопець хворіє на спінальну м’язову атрофію, тому пересувається на колісному візку.

Про це розповідає Суспільне.

Піднятися на вершину Карпат – це була мрія хлопця. Однокласники вирішили йому допомогти. Аби підняти його на гору Шпиці, візок несли у руках 10 км. Висота самої гори – 1 863 м. Дівчата несли їжу та воду.

“Ми показали йому, що ми усі його донесемо. Нас була доволі велика компанія. Ми його брали як рюкзак, можна сказати. Там були великі підйоми по камінню. Вниз було легше спускатися, уже знали, куди ставати”, – пригадує товариш Павла,  Андрій Струбіцький.

Ще один друг – Мирослав Карп’як – каже, що школярі і так допомагають Павлу кожного дня у побутових задачах. А після такої екскурсії клас здружився ще більше.

Мама Павла каже, що син не захотів, аби вона їхала із ним у похід. Жінка відзначає, що її син дуже самостійний.

Як розповідало BitukMedia, майже 90 осіб здійснили похід на Говерлу на честь Героя України Василя Матійчука . Кажуть, він мріяв підкорити найвищу вершину України, тож таким чином вшанували його пам’ять.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі