Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майже 90 людей піднялися на Говерлу, аби здійснити мрію загиблого Героя (ВІДЕО)

Важливо

Майже 90 осіб здійснили похід на Говерлу на честь Героя України Василя Матійчука . Кажуть, він мріяв підкорити найвищу вершину України, тож таким чином вшанували його пам’ять.

Про це розповідає Суспільне.

Василь Матійчук воював поблизу Гуляйполя на Запоріжчині у складі 74 батальйону 102 окремої бригади Сил територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського. Загинув 8 квітня 2023-го у віці 32 років. У військового залишилися матір, сестра та наречена. 9 вересня 2023 року президент Володимир Зеленський посмертно присвоїв Матвійчуку звання “Герой України” з наданням ордена “Золота Зірка”.

У похід на честь Матійчука зібралися рідні, друзі та односельці. На найвищу гору України піднялися 4 жовтня.

“Він був героєм по життю, від малесенького. Хлопці кажуть, що в найгірші моменти він був стимулом сильного духу”, — розповідає матір Героя України Любов Матійчук.

Побратим та односелець Героя України Василь Юрійчук каже: підкорює Говерлу вперше заради свого товариша.

“Таких людей, як Василь, дуже мало. Це — без перебільшень. Не боявся, не казав, що я те робити не буду. Куди треба було — ходив, робив, виконував завдання. Навіть такі випадки були, що його зміна йшла на відпочинок в тил, а він лишався на “нульовці” знову”, — пригадує  військовий.

“Він мріяв про Говерлу. Можемо так і зробити — вийти у пам’ять про нього. Він був людиною такою справедливою, вихованою, чесною. Як кажуть: війна забирає найкращих”, — розповідає Мирослав Оленюк.  Разом із Василем Матійчуком вони грали за одну футбольну команду.

Як розповідало BitukMedia, Валентина Грищенко із селища Сосниця на Чернігівщині заасфальтувала вулицю, перейменовану на честь її загиблого у війні з росіянами сина Владислава. На це витратила грошові виплати від держави.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі