Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Скарби із найдавнішого затонулого корабля підняли на поверхню

Важливо

Біля турецького міста Кумлуджа у провнції Анталія підняли скарби із корабля, який затонува приблизно З600 років тому. Це найдервніша нині відома корабельна катастрофа.

Про це повідомляє TRT Haber.

Корабель знаходиться на глибині 45-55 метрів. Під час підводних розкопок на місці катастрофи науковці знайшли  30 мідних злитків, особисті речі моряків і амфмору. На місці працюють 40 спеціалістів, які використовують найновітніші технології.

“Ймовірно, судно завантажили в мідних копальнях на Кіпрі, а затонуло воно під час шторму на шляху до острова Крит”, – каже керівник розкопок, доктор наук, доцент Середземноморського університету Хакан Оніз.

https://www.aa.com.tr/

Корабель належить до епохи середньої бронзової доби, затонув приблизно 3550-3600 років тому. Тож його вважають найстарішим у світі затонулим торговим судном.

Як розповідало BitukMedia, Європейський інститут підводної археології (IEASM) оголосив про виявлення нових “скарбів та таємниць” біля середземноморського узбережжя Єгипту. Відкриття зробили в ході експедиції до затонулого під час землетрусу єгипетського міста Геракліон в затоці Абу-Кір. Археологи виявили всередині храму предмети з бронзи та кераміки. Їх привезли, як припускають, з Греції.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі