Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Спробує жити вічно: 86-річний професор вирішив заселити Місяць своїми клонами після смерті

Важливо

86-річний фізик Кен Ом склав заповіт, в якому ретельно прописав, що з ним треба зробити після смерті. Цей дивовижний план народився в нього завдяки нескінченній та давній любові до космосу. Американець вирушить на Місяць вже після свого останнього подиху на Землі.

Про це розповідає Daily Mail.

Кеннет Ом (Kenneth Ohm) має високий зріст – 190 см, який не дозволяв йому стати астронавтом, і на прохання взяти його в політ повсякчас діставав від NASA відмову. “Я зробив усе, що міг, окрім зменшення”, – каже професор. Тож, закоханий у космос фізик знайшов непересічний, проте дуже ефективний спосіб все ж таки там побувати — він вирушити туди після смерті.

Для цього Кен Ом вже уклав контракт з компанією, яка спеціалізується на подорожах в один кінець, заплатив їм 12,5 тис. доларів і виклав свій фантастичний план. Вчений упевнений, що його вчинок – це спроба жити вічно.

Одного разу тіло Ома буде кремовано, а його прах — до якого він не відчуває прихильності — буде похований на сімейній ділянці в його рідному місті в штаті Канзас. Заповіт також передбачає, що після смерті його ДНК вирушає на Місяць, спочиває якийсь час біля південного полюса супутника Землі, де його знаходять інопланетяни та створюють армію клонів професора. Але навіть якщо щось піде не так, Кен Ом буде задоволений тим, що його нащадки будь-якої миті зможуть, подивившись на Місяць, подумати: “Там, нагорі, є ДНК нашого старого Кена”.

Фото – Dina Litovsky

Професор заявив у нещодавньому інтерв’ю New York Times, що якщо через 30-40 тисяч років  розвинена цивілізація на Землі або інопланетяни знайдуть його ДНК, то зможуть придумати для неї застосування. “Рій тисяч відновлених Кен Омів, які поширюються Всесвітом”, — жартома сказав чоловік, додавши, що це особливо моторошно чути його дружині. Також професор розглядав перспективу міжгалактичного зоопарку з Кеном Омом у клітці, визнаючи, що озвучені перспективи малоймовірні, але захопливі.

Зразки генів Кеннета Ома доправить на супутник Землі майбутня місія американської космічної компанії Celestis. За словами її представників, меморіальні капсули з ДНК залишаться на поверхні Місяця як вічна пам’ять про покійних. Вартість поховання в космосі становить близько 2500 доларів США. Офіційної дати запуску наступної місії Celestis — космічного польоту Tranquility Memorial — поки не призначено, але бронювання місць вже закрито.

Як розповідало раніше BitukMedia, українець відправить на Місяць зображення мапи України та жовто-блакитне серце.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі