П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українець відправить на Місяць зображення мапи України та жовто-блакитне серце

Важливо

Уродженець Житомира  Павло Танасюк планує відправити на Місяць пластину із зображенням мапи України та жовто-блакитним серцем всередині неї. Так засновник британської приватної космічної компанії Spacebit хоче вшанувати Україну та її громадян.

Про це повідомляє прес-служба Spacebit.

Пластину, яку хочуть доправити на Місяць, виготовили на одному із заводів Укроборонпрому у Києві. Вона виконана з алюмінію та вкрита шаром позолоти.

Доставити її на супутник Землі збираються за допомогою космічного корабля, який запустить ракета Vulcan Centaur. Її планували запустити ще 2022-го, потім – 5 травня цього року, але через несправності перенесли старт на 4-й квартал 2023-го.

Відправивши мапу і прапор України на Місяць, Танасюк хочу вшанувати країну, з якої походить.

“Надсилаючи прапор і мапу України на Місяць, я хочу вшанувати незламний дух моєї рідної землі. Ця місія, як прапор — символ віри українського народу у своє майбутнє, попри зовнішні виклики”, – сказав він.

Як розповідало BitukMedia, індійська місячна станція Chandrayaan-3 успішно сіла на поверхню біля південного полюсу Місяця, повідомила офіційна влада. Таким чином, Індія стала четвертою у світі країною, яка здійснила посадку на Місяць і першою, що почала дослідження нового регіону супутника Землі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі