Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Львові колишнє сміттєзвалище примусили покращувати якість ґрунтів

Важливо

Активісти громадської організації “Плато” перетворили стихійне сміттєзвалище у львівському парку “Залізна вода” на клумбу. Вона буде покращувати якість ґрунту та сприятиме біорізноманіттю.

Про це повідомляє Хмарочос.

Активісти працюють над проєктом разом із містом із 2021-го. Тоді вони створили у парку простір міського садівництва та городництва “Розсадник”. Вирощували там городину та декоративні рослини, створили алею компостерів, а також почали займатися просвітництвом серед містян.

“Головна мета простору – здружити людину та природу в урбанізованому середовищі”, – каже співкоординаторка простору “Розсадник” Анжеліка Зозуля.

Восени активісти вирішили вивезти стихійне сміттєзвалище – воно мало довжину близько 40 м. Це обійшлося у 80 тис. грн.

Аби врятувати паркову ділянку, активісти вирішили зайнятися рекультивацією. Оскільки після роботи спецтехніки залишилися ями, їх заповнили органікою садового походження. Потім внесли компост та висадили понад 130 саджанців рудеральних рослин, які мають відновити якість ґрунту.

Як повідомляло BitukMedia, деревʼяну прогулянкову доріжку на висоті крон дерев збудувала в Норвегії данська архітектурна студія Effekt. Маршрут довжиною один кілометр веде на 338-метровий пагорб з круговим оглядовим майданчиком.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі