П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Забанили на рік – ультрамарафонка трохи під’їхала до фінішу на авто

Важливо

Ультрамарафонка Йоазія Закревскі протягом року не зможе брати участь у змаганнях і бути тренеркою. Під час останніх змагань жінка проїхала частину дистанції в автомобілі друга. Спортсменка пояснює – дуже заболіла нога. Але нагороду за третє місце вона таки прийняла.

Історію розповідає CNN.

Уроженка британського Дамфріса Закревскі брала участь в ультрамарафоні (80,46 км) від Манчестера до Ліверпуля 7 квітня. Жінка прибігла третьою. Але потім з’ясувалося – посеред дистанції вона сіла у машину і проїхала частину відстані.

Закревскі виправдовується – у неї страшенно розболілася нога. Вона побачила друга на авто і попросила його підвезти її до найближчого чек-поінта, аби там отримати медичну допомогу.

Однак після того жінка продовжила біг. Під час нагородження вона нічого не сказала про те, що їхала на авто, і прийняла приз. Тепер бідкається, каже, це була величезна помилка.

“Я розумію свою відповідальність за те, що скористалася авто, і прийняла медаль і трофей, а не повернула їх одразу, як повинна була б”, – каже Закревскі.

Оргкомітет відзначає – спортсенка маршалам на чек-поінті також не розповіла про те, що її привезли машиною.

Тож тепер Закревскі не зможе ні брати участь у змаганнях, ні офіційно представляти Британію, ні тренувати спортсменів – протягом року.

Закревскі – досвідчена спортсменка із великими успіхами, яка очолює міжнародну збірну, і така людина має дотримуватися правил, відзначили у Національний керівний орган з легкої атлетики UK Athletics.

Як розповідало BitukMedia, качечка на прізвисько Морщинка в листопаді втретє пробігла Нью-Йоркський марафон і здобула медаль. Її господарі опублікували відео в TikTok та на YouTube.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі