Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятували життя – українські медики пришили дівчині ногу задом наперед

Важливо

Медики дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова пришили задом наперед гомілку зі стопою 18-річній дівчині Юлі. Це має допомогти зберегти функціонування ноги після видалення коліна. Його ампутували разом із онко-пухлиною.

Про це дитяча лікарня Святого Миколая написала у Facebook.

Рідкісну для України операцію – ратоційну пластику – виконала команда лікарів із Івано-Франківська, Львова та Києва.

Пацієнтка Юля родом із Івано-Франківська. Про те, що у неї рак кісток, дівчина дізналася у день свого 18-річчя. Діагноз “остеосаркома 2B стадії” дівчині поставили, коли вона вдарилася ногою і звернулася до травматолога.

Фото: Укрінформ

В Івано-Франківську дівчині призначили шість курсів хіміотерапії, але хвороба прогресувала. Врятувати життя Юлі можна було, лише видаливши частину ногу, в тому числі і колінний суглоб, на який поширився рак.

“Аби зберегти функціональність ноги юній дівчині з онкологією, хірурги видалили середню частину кінцівки, а нижню перевернули на 1️80 градусів і пришили задом наперед”, – розповідають лікарі.

Як повідмляло BitukMedia, науковці британського Нотінгемського Трентського університету розробили експрестест, яка дозволяє виявити пухлину мозку за аналізом крові із пальця. Тест реагує на специфічні молекули в крові, які характері за наявності пухлини в мозку

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі