Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найдорожчий український мультфільм “Мавка. Лісова пісня” вийде на Netflix

Важливо

Найдорожчий мультфільм українського виробництва “Мавка. Лісова пісня” 1 грудня зʼявиться на стримінговому сервісі Netflix. Цей анімаційний фільм став однією з найуспішніших вітчизняних прем’єр часів повномасштабної війни та найкасовішим українським фільмом.

Про це повідомила пресслужба компанії.

“Мавка. Лісова пісня” – український мультфільм за мотивами п’єси Лесі Українки та адаптований під жанр сімейної анімації. Його зняли режисери Олег Маламуж та Олександра Рубан. Робота над стрічкою зайняла майже сім років, що зробило анімацію одним з вітчизняних кінопроєктів з найдовшою реалізацією. Мультфільм вийшов в український прокат 2 березня, а зараз триває його прокат в різних країнах світу.

Мультимовний трейлер “Мавки”, герої в якому говорять мовами країн, де анімаційний фільм виходив у прокат.

Бюджет мультфільму становить 187 млн гривень, частка державної участі у виробництві мультфільму — 49,5 млн.

Тепер за мотивами української “Мавки” хочуть зняти 3D-мультсеріал. За його створення береться студія Animagrad, що входить до групи Film.UA, також у розробці бере участь французька компанія TeamTO. Загалом знімуть 12 епізодів мультсеріалу про Мавку. Проєкт майбутнього анімаційного серіалу, що стане приквелом до повнометражного мультфільму, презентують на Annecy’s Partners Pitch.

Як розповідало раніше BitukMedia, Netflix створить мобільні ігри за мотивами “Гри в кальмара” та “Венздей”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі