Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Створили робота, який імітує древній організм віком 450 млн років

Важливо

Науковці із американського Університету Карнегі-Меллона створили “м’якого робота”, який імітує вимерлу 450 млн років тому тварину. Робот має подібну до реального Pleurocystitid будову та може рухати механічними м’язами.

Про це повідомляє NewAtlas.

Рleurocystitid жили на планеті задовго динозаврів. Це перші голкошкірі – родичі морських зірок та морських їжаків, – здатні рухатися за допомогою м’язового придатку, схожого на стебло.

Робот має м’який хвіст, тверду “голову” та дві клешні. Професори Філ ЛеДюк і Кармель Маджіді створили його, аби подивитися, як саме істота використовувала свій відросток для пересування. Також розробка допоможе у розробці інших роботів, які будуть пересуватися морським дном чи подібним середовищем.

Дати нове життя тому, що вимерло півмільйона років тому – це вражаюче. Але важливо, як багато ми зможемо у нього навчитися, каже ЛеДюк.

Як повідомляло BitukMedia, компанія Boston Dynamics навчила свого робопса Spot виступати в ролі гіда лабораторією і проводити екскурсії. Для цього до машини підключили чат-бот на базі штучного інтелекту ChatGPT. Робособаки, що говорять, тепер мають різні особи – від археолога 1920-х років до шекспірівського мандрівника у часі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі