Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Стильне перетворення”: авіакомпанія переодягне бортпровідниць в уніформу з пляшок

Важливо

Тайська авіакомпанія Thai Airways презентувала екологічну уніформу для бортпровідниць. Вбрання на 70% складається з перероблених пластикових волокон. Їхнє “стильне перетворення” заплановане на 1 січня 2024 року.

Про це повідомляє Khaosod з посиланням на прес-службу компанії.

В компанії уточнюють, оновлена уніформа Thai Airways на 70% складається з перероблених пластикових волокон, зокрема з пляшок з термопластику, які пасажири залишили в літаках. Решта 30% костюма виконані з традиційного тайського шовку.

Тайський Руан Тон (тайська національна сукня) бортпровідниці носять вже понад шість десятиліть, і тепер це стійка традиція. Сама авіакомпанія зазначає, що в ній простежується “поєднання національної ідентичності та сталого розвитку”.

В авіакомпанії розповіли, що на створення одного комплекту уніформи йде 54 пляшки з термопластику. “Сукні забезпечать практичність, простоту догляду та дотримання стандартів безпеки”, – повідомляє Thai Airways.

Нову екологічну форму для провідників Thai Airways почне використовувати з 1 січня 2024 року. При цьому до кінця наступного року в компанії планують переодягнути 2 100 своїх співробітниць. Наразі національний авіаперевізник виконує в середньому 120 рейсів на день.

Фото – Chavalit Panyong, Khaosod

Нова форма стала частиною проєкту авіакомпанії Zero Waste Living, який має три основні напрямки – “від літаків до планети”, “від відходів до багатства” та “from purple to purpose” (від фіолетового до мети).

“Thai прагне звести до мінімуму свій вплив на довкілля, приділяючи особливу увагу скороченню викидів парникових газів”, – сказав Чай Імсірі, генеральний директор авіакомпанії.

Thai Airways — не перша авіакомпанія, яка досліджує питання сталого розвитку щодо уніформи бортпровідників. Раніше цього року Finnair оголосила, що дає старій уніформі нове дихання, переробляючи одяг на … садові меблі.

Як розповідало раніше BitukMedia, Hainan Airlines, один з найбільших китайських авіаперевізників, оголосив про запровадження нових вимог для бортпровідників. Передусім це стосується ваги.

А Japan Airlines запустила нову послугу, мета якої зменшити кількість багажу пасажирів. Авіакомпанія тестує послугу прокату одягу. Ідея полягає в тому, щоб люди допомогли скоротити викиди палива, вуглекислого газу і взагалі зробити подорож більш екологічною.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі