Неділя, 12 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Китайський стандарт: авіакомпанія озвучила жорсткі вимоги до стюардес

Важливо

Hainan Airlines, один з найбільших китайських авіаперевізників, оголосив про запровадження нових вимог для бортпровідників. Передусім це стосується ваги. Якщо їхня вага перевищить встановлений ліміт, співробітників усунуть від польотів і посадять на дієту під наглядом. Соцмережі збурені політикою компанії

Про це повідомляє CNN.

В Hainan Airlines є власний стандарт для стюардес. Планують виходити зі співвідношення зросту та ваги. Наприклад, середній зріст дорослої китаянки – 158 см, отже бортпровідниця має важити 48 кг.

Якщо вага стюардеси такого зросту перевищить цей показник у межах 5%, їй рекомендуватимуть схуднути до стандарту, але від роботи не усуватимуться. Просто щомісяця їй доведеться проходити процедуру зважування. А от якщо вага співробітниці виявиться вищою за норму на 6–10% і більше, про польоти можна забути – поки не схудне.

Для усунених від роботи бортпровідниць передбачена програма примусового схуднення. Якщо вони не хочуть бути звільненими, їм доведеться виконувати під наглядом представників авіакомпанії спеціально розроблений план зі зниження ваги.

Новини про нову політику Hainan Airlines стали вірусними у соціальних мережах та викликали негативну реакцію громадськості. «Від бортпровідниці мені потрібно, аби вона була професійною та кваліфікованою, добре вміла забезпечувати безпеку пасажирів і була одягнена у максимально зручний одяг та взуття на випадок екстрених ситуацій. Її вага — це зовсім не моя справа», — пише один з коментаторів.

Інші користувачі зазначають, що робота бортпровідниці вимагає доброї фізичної підготовки, що особливо важливо в екстрених ситуаціях, коли стюардеси відповідають за безпеку пасажирів, тому в авіакомпанії у пріоритеті мають бути їхні сила та витривалість, а не підтримка низької ваги. Коментатори також нагадують, що у багатьох західних авіакомпаніях тепер більше не вимагають, аби бортпровідниці були одягнені в туфлі на високих підборах і спідниці.

Зі свого боку, в Hainan Airlines заявляють, що стандарт “базується на еталонній масі тіла людини і відповідає виміру діапазону здорової ваги для екіпажу” і що правила використовуються для оцінки та управління “здоров’ям, фізичною формою та поставою” екіпажу.

“Маємо на меті пропаганду здорових звичок та підтримки гарного професійного іміджу та здорової статури шляхом закріплення еталонної мети, а не пасивного очікування того, що статура окремих членів екіпажу значно зміниться, а потім вплине на роботу служби безпеки”, — йдеться у повідомленні.

Як розповідало раніше BitukMedia, унікальний випадок стався минулого року на рейсі авіакомпанії Virgin Australia. На борту літака Boeing 737 рейсом з Сіднея на Фіджі опинився лише один пасажир – 36-річний Роббі Аллен. За що чоловіку випало таке щастя?

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі