Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Наче Джон знову був з нами”: остання пісня The Beatles з вокалом Леннона вийде у листопаді (ВІДЕО)

Важливо

Остання пісня The Beatles під назвою Now And Then вийде 2 листопада. Вона базується на давньому демо-записі Леннона та збагачена технологіями штучного інтелекту.

Про це повідомляє сайт групи.

Через понад 50 років після розпаду “Бітлз” живі учасники гурту The Beatles анонсували вихід своєї останньої пісні. У роботі над композицією під назвою Now And Then брали участь усі четверо легендарних музикантів – попри те, що Джон Леннон і Джордж Харрісон пішли з життя багато років тому, – розповідає BBC.

Now And Then була написана та виконана Джоном Ленноном наприкінці 70-х. Демо-версію він записав на касету вдома в Нью-Йорку. Протягом багатьох років запис розходився на бутлегах – неофіційних, “піратських” платівках.

В середині 1990-х років Пол, Рінго і Джордж намагалися працювати над нею в рамках проєкту “Антологія”. Вони так і не завершили її, але Джордж Харрісон встиг записати для пісні гітарні партії. А торік два сера – Пол Маккартні та Рінго Старр – завершили роботу над Now And Then за допомогою найсучасніших технологій.

Пол Маккартні в інтерв’ю BBC минулого літа зізнався, що за допомогою штучного інтелекту їм вдалося “очистити” голос Джона Леннона, записаний на старій касеті.

У пресрелізі з нагоди виходу у світ нової композиції двоє учасників групи, Пол Маккартні і Рінго Старр, зізнаються, що робота над цією піснею була дещо сюрреалістичною. “Там голос Джона кришталевої чистоти, це дуже зворушливо, і ми все там граємо, так що це повноцінний запис “Бітлз”, – заявив сер Пол. – У 2023 році працювати над музикою “Бітлз” і випустити нову пісню, яку публіка ще не чула, на мій погляд, – це фантастика”.

“Це було майже як опинитися поряд з ним в кімнаті, так що ми були дуже зворушені, – додав до цього сер Рінго. – Знаєте, наче Джон знову був із нами”.

Новий сингл матиме дві сторони А. Він об’єднає останню пісню The Beatles з дебютною Love Me Do, випущеною 1962 року. Обидві композиції змікшовані в стерео та Dolby Atmos. Обкладинку релізу створив відомий американський художник Ед Рушей.

Сінгл стане доступним на стрімінгах 2 листопада. Кліп на Now And Then вийде вже наступного дня. Виходу у світ Now And Then передуватиме документальний фільм про створення цієї композиції, прем’єра якого відбудеться у середу 1 листопада.

Як повідомляло BitukMedia, два раніше ніде не опубліковані знімки гурту The Beatles знайшлись в ліверпульському клубі Cavern Club. Фотографії датовані липнем 1961 року. Це  приблизно за рік до того, як The Beatles випустили свій дебютний сингл Love Me Do. Такими, як на світлинах, їх не пам’ятають навіть фанати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі