Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Штучний інтелект допомагає The Beatles написати “останню пісню”

Важливо

Один із засновників культового британського гурту The Beatles сер Пол Маккартні каже, що він заплатив ШІ, аби той допоміг написати музику. Маккартні називає композицію “останньою піснею The Beatles”.

Про це він заявив у розмові із ВВС.

Маккартні анонсував, що композиція вийде цього року. Також він сказав, що використають голос Джона Леннона, який помер 1980-го, – його вдалося вилучити із демо-запису за допомогою ШІ.

Ймовірно, мова йде про пісню Now and Then, семпл якої Леннон записав у 1978-му. Її вже планували відтворити у 1995-му – це мала стати пісня “воз’єднання” гурту у Антології творчості The Beatles.

Семпл надала вдова Леннона Йоко Оно. Це одна із композицій на касеті, яку Леннон підписав “для Пола”. Там кілька композицій, які музикант записав на плівку, виконуючи їх на піаніно у своїй квартирі у Нью-Йорку.

Йоко Оно передала Маккартні дві касети. Пісні Free as a Bird и Real Love музикантам вдалося доробити і видати у 1995-му і 1996-му відповідно. Трек Now and Then був поганої якості і роботу з ним відклали, хоча Маккартні неодноразово говорив, що хотів би його завершити.

Як повідомляло BitukMedia, два раніше ніде не опубліковані знімки гурту The Beatles знайшлись в ліверпульському клубі Cavern Club. Фотографії датовані липнем 1961 року. Це  приблизно за рік до того, як The Beatles випустили свій дебютний сингл Love Me Do. Такими, як на світлинах, їх не пам’ятають навіть фанати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі