Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Інноваційний курник обладнали штучним інтелектом

Важливо

Міжнародна команда із Бельгії, Франції Німеччини, Італії, Іспанії, Швеції та Австрії розробила “розумний” курник. Smart Coop здатен слідкувати за птахами і в разі проблеми повідомляти власника.

Про це йдеться на сайті розробників.

Встановлені “розумні” камери дають можливість власникам слідкувати за своїми курами у режимі 24/7 у якості 1080р. Штучний інтелект знає кожну пташку і повідомить власнику, якщо у неї виникнуть проблеми.

Курник вміщує птахів небагато – від 4 до 6. Площа його невелика – 2 кв. м. Однак є два сідала для відкладання яєць та місце для ночівлі.

Автоматизовані двері відчиняються зі сходом сонця і зачиняються із заходом. Але птахи, які не опинилися на сідалі, будуть під захистом клітки. Можливе і ручне керування дверима.

Як повідомляло BitukMedia, японець Адріан Девід Чіок та розробники із Університету Токіо створили ШІ, який здатен розуміти “мову” курей”. Загалом команда проаналізувала 200 годин квоктання від 80 курей.

Також у Васильківському районі на Київщині створили першу у світі ІТ-пасіку. Це 10 вуликів, оснащені датчиками, якими можна керувати за допомогою сматрфона. Її створили у рамках україно-польський проєкту “AmoHive”.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі