П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На Київщині відкрилися містечка для людей, які втратили житло (ВІДЕО)

Важливо

У селах Колонщина та  Тарасівка на Київщині відкрили містечка для людей, які втратили помешкання через війну. Уже на першому етапі вони зможуть розмістити 430 переселенців.

Про це повідомляє Київська ОВА.

У Тарасівці на Київщині відкрили “Містечко Хансена”. Воно призначене для сімей із дітьми. Там розселять 80 родин – це 300 осіб, серед яких 104 дитини.

Будівництво фінансує благодійна організація To Ukraine With Love. Основний інвестор проекту – Делл Лой Хенсен, американський інвестор в нерухомість.

У першу чергу будівництва звели 16 типових будинків із гаражем, кожен на 110 м², 40 двокімнатних квартир (8 із ​​них – інклюзивні) та 24 трикімнатні квартири. Другу чергу планують завершити у грудні.

У Колонщині відкрили Чудо Містечко для переселенців похилого віку. На цьому етапі в містечку можуть одночасно проживати близько 130 людей у 100 квартирах. Решту заселять до кінця 2023 року.

Проживання безкоштовне та необмежене часом. На території розміщуються клабхаус, медпункт та укриття. Пенсіонери зможуть відвідати кабінети перукаря, стоматолога та інші.

Як повідомляло BitukMedia, білоруська ігрова компанія Wargaming, відома грою World of Tanks, запускає свою найбільшу благодійну ініціативу – WargamingUnited. Купуючи спеціальні скіни у шести іграх компанії, гравці долучаться до збору на медичні потреби, а саме на швидкі для України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі