Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Екзоскелет дозволить ходити людині на інвалідному візку (ВІДЕО)

Важливо

Екзоскелет, що дасть можливість ходити людям з інвалідністю, які користуються візком, презентувала французька компанія Wandercraft. Пристрій підтримує людину під час стояння та допомагає пересуватися. Очікується, що він також допомагатиме проходити реабілітацію пацієнтам після інсульту.

Про це розповіло видання New Scientist.

Екзоскелет Atalante X кріпиться на ноги, а також за торс і руки, підтримуючи користувача у спині. Керувати його рухом можна за допомогою ручного контролера. Поки екзоскелет лише випробовують, однак розробники сподіваються, що він допоможе людям відновлювати здатність до пересування, наприклад, після інсультів, а також сприятиме відновленню спинного мозку після травм. 

Наразі компанія провадить дослідницьку програму, яка дозволить оцінити ефективність екзоскелета у людей з травмами спинного мозку чи хворобами, які вражають рухові нейрони.

Сучасне покоління Atalante X – це самобалансувальний пристрій на батарейках з регульованою ходою, який може допомогти від перших кроків до більш впевненої ходи на пізніших етапах терапії. Хоча апарат все ще потребує експлуатації за допомогою терапевта в клінічних умовах, його використання дозволяє пацієнтам відновити свою ходу, незалежно від того, можуть вони користуватися руками чи ні.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) вже дозволило використовувати екзоскелет Atalante X французької компанії Wandercraft для реабілітації після інсульту. 

Автор розробки – Жан-Луї Констанца. Він керівник дослідницького напряму французької компанії Wandercraft, яка розробляє екзоскелети для паралізованих людей. Констанца створив перший екзоскелет для свого 16-річного сина Оскара. У хлопця вроджене неврологічне захворювання, яке блокує надсилання нервових сигналів до його ніг.

Стартап Wandercraft було засновано в Парижі у 2012 році. Його головна мета — знайти спосіб допомогти людям, нездатним пересуватися самостійно.

Як розповідало раніше BitukMedia, американські інженери зі Стенфордської лабораторії біомехатроніки продемонстрували екзоскелет для ніг. Пристрій, що кріпиться на гомілку, швидко підлаштовується під ходьбу свого користувача. Цю розробку планують використовувати для допомоги тим, хто має труднощі в пересуванні, передусім літнім людям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі