Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дуже тонко і професійно – робот робитиме тату без участі людини

Важливо

Американський стартап Blackdot із американського міста Остін створив робота-татуювальника, який сам робитиме тату – оператор лише обиратиме картинку. Обіцяють, що процес буде менш болючим, ніж у звичайному салоні.

Про це повідомляє Gizmodo.

Перед нанесенням тату робот буде аналізувати особливості шкіри клієнта та визначатиме кількість та глибину проколів. Це дозволить зробити зображення більш детальним та персоналізованим.

Людина-оператор буде присутня лише на початку процесу. Вона вибере дизайн і розмір майбутнього зображення і конвертує його у формат, який читає робот. Робот зможе самостійно виконувати як великі тату-картини, так і мінімалістичні роботи із дуже тонкими лініями. Діаметр точки фарби, що наноситься роботом, становить 250 мкм, і він діє з хірургічною точністю, каже  технічний директор Blackdot Ян Аздуд.

Фото: Gizmodo

Стартап запрошує до співпраці художників, які хочуть створити картини, за якими працюватиме робот.  Замовлення дизайну обійдеться клієнту у суму від $ 400 до $ 8000. Саме виконання тату роботом коштуватиме від $ 1800.

Як розповідало BitukMedia, 49-річний татуювальник з бразильського штату Сан-Паулу Мікель Фаро ду Праддо, який називає себе “Людиною-Сатаною”, видалив мізинець і частину безіменного пальця на правій руці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі