П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Боривітер розучився літати, натомість став знаменитістю завдяки своїм картинам

Важливо

Сокол-боривітер із кличкою Феррісбург став знаменитістю у американському штаті Вермонт. Після того, як зламав крило, він навчився малювати. Тепер сам проводить майстер-класи для людей.

Про це розповідає USAToday.

Феррісбурга назвали на честь міста, де його підібрали ще пташеням і утримували у клітці незаконно. Він все життя провів у неволі. Зрештою його врятували та передали до місцевого Вермонтського інституту природничих наук у Кечі.

Там Феррісбург мав посаду крилатого амбасадора музею. В інституті заоохочують птахів у неволі бути активними і літати у клітці. Нажаль, цей боривітер травмувався та зламав кістку крила. Доглядальники кажуть, ймовірно кістки у нього були слабкі через те, що він не мав нормальної дієти, яка мала б складатися із комах, мишей та дрібних птахів. Після травми Феррісбурга відправили на пенсію.

Викладач екології Лексі Сміт якось побачив якось, як його друг із Американського фонду орлів вчить птахів у штаті Теннессі вчить орлів малювати, і подумав, що цьому можна б навчити і Феррісбурга. Сміт вирішив, що це краще, ніж дати Феррісбургу змиритися із безпорадністю.

USAToday
USAToday
USAToday

Педагоги використали борошняних черв’яків, щоб змусити птаха бігати по полотну з фарбою на ногах, створюючи при цьому витвори мистецтва.

Зараз Феррісбург веде в інституті заняття з малювання для людей будь-якого віку, зацікавлених у вивченні птахів.

Як розповідало BitukMedia, у США пес на ім’я Ван Гог провів свою першу виставку картин. Цей собака, так само як і всесвітньовідомий голландський художник, залишився без вуха і навчився малювати. От тільки в чотирилапого митця дуже своєрідна техніка живопису.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі