Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Затонув у XIX столітті: будівельники натрапили на човен з артефактами

Важливо

У Флориді під час роботи над інфраструктурним проєктом будівельники знайшли залишки рибальського човна, що затонуло у XIX столітті. Дерев’яне судно тривалий час знаходилося під землею, проте добре збереглося. На борту знайшли різні артефакти.

Про це повідомляє The Guardian.

Департамент транспорту Флориди (FDOT) займався проєктом вартістю 42 млн доларів, спрямованим на покращення міської дренажної системи. Під час копання в центрі міста Сент-Августин робітники виявили дерев’яні рештки корабельної аварії. Для ідентифікації історичної реліквії були запрошені фахівці археологічної фірми Southeastern Archaeological Research (Search).

Археологам знадобилось кілька днів, щоби розкопати фрагменти човна. Воно добре збереглося, незважаючи на тривале перебування під землею, розповів археолог Джеймс Дельгадо. Команда використовувала контрольований тиск води, щоб видалити мул, який вкривав корабель. 

Фото – Daniel Fiore (Search, Inc) & Florida Department of Transportation, District Two

Повідомляють, що знайдений човен — невелике вітрильне однощоглове судно завдовжки від 7,3 до 8,5 м. Жителі Сент-Августина використовували його для риболовлі та збору молюсків у прибережних водах.

На борті судна археологи виявили шкіряне взуття, кілька монет XIX століття, а також частини гасової лампи та шкаралупу кокосів, які моряки могли використовувати як посуд.

“Це було більше, ніж просто саме судно. Це було нагадування про повсякденне життя людей. Це нагадування про реальність життя багатьох людей, як тоді, так і зараз. Ви встаєте, йдете на роботу і заробляєте на життя, щоб мати їжу на столі. Ти важко працюєш”, — каже Дельгадо.

Ця знахідка в Сент-Августині є особливо доречною з огляду на багате історичне минуле міста. Заснований у 1565 році, Сент-Августин є найстарішим постійним європейським поселенням у Сполучених Штатах, заснованим за кілька десятиліть до того, як англійці колонізували Джеймстаун.

Як розповідало раніше BitukMedia, поблизу турецького міста Кумлуджа у провнції Анталія підняли скарби із корабля, який затонува приблизно З600 років тому. Це найдервніша нині відома корабельна аварія.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі