Субота, 18 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На дах університету протягом півстоліття хтось чіпляє гарбузи – ніхто не знає причини

Важливо

Дивне традиційне дійство повторилося цього року у Плімутському державному університеті у Нью-Гемпширі, США. Хтось почепив два гарбузи на шпилі годинникової башти Раундса. Традиція триває із 1970-х, але ніхто не розуміє її мети. Та й дістатися до шпилів доволі складно.

Про це пише UPI.

Два гарбузи на шпилі годинниковох башти Раундса щорічно чіпляють в переддень Геловіна. Ніхто не знає, хто це робить і навіщо. А головне – як. Адже дах у башти дуже крутий і вкритий черепицею.

В університеті жартують – можливо, це роблять іншопланетяни. Дехто каже, що одної ночі щороку оживає статуя Роберта Фроста – відомого американського письменника. Він викладав в університеті у 1911-12 роках, тож йому поставили пам’ятник на території кампуса. Можливо сам Фрост розміщує гарбузи на шпилях, жартують в університеті.

В кампусі є камери відеоспостереження і вони спрямовані на башту Раундса також. Але дивно – у ніч, коли з’являються гарбузи, камери перестають працювати на певний час.

Як би там не було, гарбузи не з’являлися лише одного року – коли ремонтували дах дзвінниці.

“Те, як вони там опиняються, – це таємниця, яка охороняється найбільше. А вигадування історій про них – улюблене заняття у кампусі і вільний час”, – йдеться на сайті університету.

Як розповідало BitukMedia, американець Стів К’юні із міста Лебанон, штат Міссурі, проплив 62 км у величезному гарбузі, який виростив і вичистив сам. Таким чином чоловік встановив світовий рекорд.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі