П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зірка Голлівуду продюсує фільм про українського військового на протезах, який танцює балет

Важливо

Американська акторка Сара Джессіка Паркер стала виконавчою продюсеркою документального фільму Front Row (“Перший ряд”). У центрі сюжету буде історія 26-річного українського ветерана “Терена” Олександра Будька. Він втратив обидві ноги у боях, але займається балетом.

Про це повідомляє Variety.

Олександр втратив ноги під час повномасштабної війни з росією. На протезування виїхав до американського міста Орландо. Там познайомився із Олексієм Тютюнником – одним із трупи українських артистів балету в еміграції United Ukrainian Ballet. Вони тоді якраз ставили “Жизель” у Каліфорнійському театрі. Тютюнник запросив військового на виставу. А потім з’явилася ідея створити спільний проєкт. Тож тепер і Олександр долучився до балету. Тепер про це знімуть фільм.

Паркер є заступницею голови ради директорів балетної компанії New York City Ballet. Вона каже, що фільм “Перший ряд” розповідає наполегливість і людські якості на суворому тлі війни.

Також, каже Паркер, фільм покаже стосунки артистів балету із їхними рідними вдома та розповість про відчуття феномену “провини того, хто вижив”.

Зараз стрічка знаходиться на етапі постпродакшену.

Як розповідало BitukMedia, Олександр Будько, рівнянин, який втратив обидві ноги на війні, став обличчям модного бренду Indposhiv. Окрім того, боєць батальйону “Карпатська Січ” побував на Каннському кінофестивалі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі